| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Měla jsem vždycky takový sen o tajné svatbě jen mezi dvěma lidmi, oddávajícím a svědky, nějaká romantika nejlépe v přírodě...

Partner mě nedávno požádal o ruku po docela krátké - zhruba roční známosti a přiznám se, že nám oběma už bijí na poplach biologické hodiny a moc si přejeme dítě, tak jsem souhlasila a rozhodli jsme se svatbu neodkládat.

A teď k tomu snu. Tajná svatba by se nám i dost hodila vzhledem k penězům, zařizujeme nové bydlení. Ale to by se vždycky nějak vyřešilo, to v sobě možná jen hledám výmluvy.

Ale moje rodina je stejně celá rozhádaná, já se už roky nebavím ani nevídám se svým otcem, moje babička se zase nebaví s dědou a asi ani nesnesou být v jedné místnosti, prostě atmosféra hrůza. Naši jsou rozvedení, oba mají své nové partnery a ačkoli já mám babičku z otcovy strany velmi ráda, ona se zase nesnese s mojí matkou a takových případů je v naší rodině ještě mnohem víc.

Ale mám dvě malé sestřičky, kterým by určitě bylo moc líto, že nebyly na svatbě své velké sestry a myslím si, že by to bylo moc líto i mojí mamince, jsem její nejstarší dítě, ještě se jí nikdo nevdával ani neženil.
Jinak já mám celkem dost rozvětvenou rodinu a byla jsem na svatbě svým dvěma sestřenicím a jednomu strýci, ale ani s jedním z těchto lidí nemám bůhvíjaký vztah, vídáme se spíš zcela výjimečně.

Co se týká přítelovy rodiny, on je druhý syn, první se jim už oženil. Přítelova švagrová je moje kolegyně v práci, se kterou sice vyjdu bez problémů, ale zároveň je to největší drbna v okolí a moc nestojím o to, aby mi celý život před lidmi vyčítala, že jsem ji nepozvala na svatbu, což je u ní možné. Přítelovy rodiče moc nenavštěvuji, jsou ze zcela jiného těsta než já, jsou to takoví ti zemědělci z vesnice, se kterými nemám vůbec nic společného a odmítám pracovat na poli, pomáhat při zabíjačkách a tak dále, což jim strašně vadí a dávají mi to najevo.

Kamarády máme s přítelem úplně odlišné, ale jeho kamarády mám ráda a on moje taky, tam by problém nebyl, kdyby šli všichni na svatbu, zároveň by jim určitě nevadilo, kdybychom je nepozvali, jsou přeci jen mladší a v naší generaci se na oplácení svatby snad už moc nehraje (pár z nich jsme na svatbě byli).

Přítelovi je to tak nějak jedno, vyjádřil se, že bude mít ráda tichou svatbu bez lidí a že stejně rád pozve třeba celé rozvětvené rodiny, že mu na tom nezáleží, že chce, abych si to rozhodla sama.

A já strašně tápu. Nejjednodušší by opravdu byla ta skromná svatba ve dvou, ale když si tak uvědomím, že by tam nebyla maminka a sestřičky, tak je mi z toho smutno. A pokud bych pozvala jen je, tak zase máma bude chtít přijít s jejím přítelem, se kterým moc nevycházím a když už půjdou sestry, je hloupé nepozvat mého bratra s přítelkyní. A to mi přijde, že už je hloupé nepozvat přítelovy rodiče se sestrou a její rodinou...

No já jen tak přemýšlím, nakonec si to rozhodnu sama, mám ještě dost času, chceme se vzít až v létě. Ale spíš by mě zajímalo, jestli někdo řešil podobnou věc...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.