Ahoj,
napíšu svou zkušenost.
Synek prodělal odstranění nosní mandle vloni v září - byly mu 4 roky a kousek. Bála jsem se toho strašně, oddalovala, jak se dalo, ale nebylo pomoci, nakonec na to šel....musím říct, že vše proběhlo OK, byl na jednodence v DFN Brno, neměl žádné teploty, nic, další den řádil jakoby se nechumelilo. Nebyl na laseru, ale dělali mu to "klasicky" či jak se to říká. Byl v celkové narkoze asi 20 minut.
Synek totálně promarodil vloni celý půlrok - od ledna do července měl 6x atb., zelenožluté rýmy, angíny, jednou ucho - ve školce vydržel vždy 1 týden a znovu horečky a další nemoc...bylo to k uzoufání. V květnu mu byla zjištěna velikost mandle II. - III. a s vykřičníky jsme byli odeslání na vytržení, já nešťastná, vůbec jsem si to nedovedla představit....dokonce jsem šla i k jiné ORL doktorce poradit se, ta doporučila homeokapky LYMPHOMYOSOT, je to volně prodejný polykomponent určený na vyčištění lymfatických cest - synek bral poctivě 2 měsíce 3x denně, jak se má, ale stejně mu to nepomohlo. Mandli měl sice před zákrokem menší, ale vyšlo mu špatně tympano (volnost ve středouší, neustále křivka B nebo C - čili podtlak a tekutina).
Zatím nemůžu tak zcela posoudit, do jaké míry vytržení mandle pomohlo - do školky se vrátil začátkem října, hned po týdnu byl znovu nachlazený, pak na konci října ještě jednou (a to se zvrtlo opět na atb. - vloni už sedmá)
....
Potom mi dětská dr. bez mrknutí oka napsala doporučení na alergo+imunologii - tam dostal dlouhodobou kúru Bronchovaxomu a Aerius. Z krve ani na kůži žádnou alergii potvrzenou nemá, z krve na imunitu žádný imunodefekt nevyšel, jenom velice mírně podlimitní železo a náchylnost k infekcích dýchacích cest, prý ten Bronchovaxom je postačující léčba - bude ho brát ještě následující 2 sezony, první balení měl na každý den, teď bere obden. Uvidíme.
Momentálně je situace taková, že ve školce byl prvních 14 dnů v lednu, teď marodil, "spadlo" mu to na průdušky, měl Sumetrolim, tak jsem taková rozpačitá, jestli se ten loňský půlrok nebude opakovat....Je pravda, že ty zelezožluté rýmy už nemá, uši ho nebolí a křivku volnosti středouší měl v listopadu úplně ukázkovou, tu nejlepší
Objektivně nejdéle vydržel zdravý 2 měsíce - celý listopad a prosinec - to je u něho úplný rekord.
Jestli se chceš na něco zeptat, tak co budu vědět, tak napíšu. Byla jsem přesně ve stejné situaci jako ty, takže NAPROSTO SOUCÍTÍM