| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tizi, to zní dost jako vydírání.

Jako že "když neuděláš svatbu podle mě, tak já budu na oplátku upřednostňovat tvýho bráchu a kašlat na tvoje děti."

Pokud by to měl někdo pojímat takto, tak ty vztahy prostě dobré nejsou a ať si to všechno nabouchá do uší.

Tady přece nejde o to nepozvat mámu a tátu (i když si myslím, že i na tom se mohou snoubenci dohodnout a pokud jsou vztahy v té rodině jinak dobré, tak by je to nemělo narušit, stejně tak jako když po pravdě píšeš, že špatné vztahy ani svatba nespraví.)

Jak jsem už jednou řekla, považuji ženicha a nevěstu za hostitele a zbytek rodiny za hosty.

Hostitel si zve hosty, aby jim bylo spolu dobře, a tudíž by se samozřejmě měl snažit, aby se na jeho oslavě cítili dobře. Ale marná sláva, šéfuje (a v ideálním případě i platí) on, a správný host se chová jako host, tj. akceptuje to, co si na něj hostitel vymyslí, může se dotázat, zda i on může ke zdaru podniku nějak přispět, a když je mu sděleno, že nikoli, že má jen přijít a dobře se bavit, tak se nešprajcne, nevyhrožuje, nevydírá, prostě srazí kufry a udělá, jak mu je řečeno.

S rozumnými lidmi to jistě lze vyladit tak, aby to vyhovovalo novomanželům i rodině. Ale kde to nejde, tam by, ať se na mě nikdo nezlobí, měl jednoznačně převážit názor novomanželů nad názorem kohokoli ze svatebčanů. A komu se to nelíbí, nechť se ze svatby raději omluví.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.