Máte někdo zkušenosti? Po jak dlouhé době kapání kapek se vám ulevilo?
Před vánoci mi byl u oční doktorky naměřen vysoký nitrooční tlak (jednak jsem měla změnu brýlí a také mě trápilo tlačení očí, štípání, bolení hlavy, unavenost očí). Dostala jsem na něj oční kapky Xalatan - kapu si každý večer - už 6 týdnů - po měsíci kapání mi nitrooční tlak byl naměřen nižší v normě, ulevilo se mi, bohužel některé problémy přetrvávají - štípání a řezání v oku, bolest hlavy nad očima. Doktorka mě celkem "odbyla", že si mám koupit umělé slzy - ty ulevují zase jen malinko, ale v pohodě ty oči prostě nejsou.
Oční nerv se jí zdál být v pořádku, na přístroj na měření zeleného zákalu mě objednala až za čtvrt roku- dřív nemají volno, takže jdu na konci února.
Chci se zeptat, je to normální, že se oči tak dlouho srovnávají? Mohla bych také změnit lékařku, ale u nás je ještě jeden oční a ten ten přístroj na rozpoznání zeleného zákalu nemá. Jde mi jen o to, abych čekáním na vyšetření něco nezanedbala, abych se zbytečně netrápila, nebo jestli je to normální a chce to jen čas. Už ani knížky nečtu, jak mě ty oči zlobí ...
Děkuji všem za zkušenosti a názory