Přidat odpověď
nejsem zastáncem příliš tvrdé regulace - stejně se to bude obcházet.
Ano, jsou situace že těhotná nemůže dělat práci kterou doposud dělala (a ne jen z důvodu toho, že takovou práci těhule dělat nesmí - viz ty infekce, tak prostě z toho že z důvodu svého stavu to nezvládá, aŤ už psychicky či fyzicky, já jsem třeba byla hrozně labilní a ubrečená, lidi na mě řvali a sypali na mě požadavky a já byla s nervama v kýblu každej den ... a přitom to byla kancelářská práce na kterou bych fyzicky stačila, a spousta profesí je dneska hodně nápor na psychiku, tak pokud se má nastávající maminka snažit být v klidu, není to slučitelné s její profesí....).
V takový chvíli je ta nemocenská asi ok, ovšem omezení vycházek striktní hodinou "od - do" je dost nanic. Každý má jiný režim, někdo potřebuje odvést starší dítě ze školy/školky v půl jedné, někdo v půl čtvrté, jinému vozí do krámu pečivo v 6 ráno a v sedm dostane akorát poslední ošmatlanou housku, jiná by si zase ráda promluvila i s někým jiným než se 4 stěnami v bytě a tak čeká až dorazí večer muž z práce a třeba by někam spolu rádi zašli (než přijde miminko a tahle možnost na čas přestane být reálná)....
Tím chci říct, že tenhle systém s tvrdými omezeními fungovat bude jen naoko, v reálu se dodržovat nebude, takže je divné plýtvat energií na zavedení něčeho, co není funkční od začátku.
Předchozí