Přidat odpověď
Marketo,
presně tak jsem to taky myslela. Mám to jako ty, pritomnost muze u porodu mi vadí, s výjimkou toho mého, ale ani u něj nevím, jestli ho odtamtud nevykážu, protože jsem s ním ještě nerodila, u prvního porodu nebyl.
Takže se přiznám, že kdyby můj syn přišel s tímhle posláním, tak bych mu určitě tenhle svůj názor sdělila. Na druhou stranu u komplikovaných případů, kdy je lékařský zásah nutný (nemyslím komplikace vyvolané zbytečnými zásahy lékařů), má lékař (a v tuhle chvíli už je to asi jedno jestli muž nebo žena) určitě své místo a já své názory na přirozený "ženský" porod takto i prezentuju.
Takže bych mu určitě v jeho rozhodnutí nebránila, pouze bych se snažila mu předat co nejvíc z těchto mých názorů, aby s nimi naložil dle svého.
Problém by asi byl v tom, že i kdyby je přijal a chtěl se věnovat pouze "patologickým" případům, tak podle našich předpisů asi stejně musí být lékař(ka) přítomen u porodu alespoň na konci? Jako to dělají ve Vrchlabí? Tam lékař prostě má pohotovost a čeká na případně zavolání PA. Ale co vím, tak ke konci nebo po porodu stejně přijde na porod placenty a kontrolu případných poranění.
Předchozí