Přidat odpověď
Nabízím recept mé maminky
Perníková omáčka
2 balíčky Zlaté ruměnky
1 balíček rozinek
hrst vlašských ořechů
špetka soli
2 kelímky sladké smetany
4 lžíce polohrubé mouky
cukr podle chuti
Zlaté ruměnky dáme do hrnce, zalijeme asi dvěma litry vody a necháme rozmočit.
Ořechy necháme ve vodě projít varem, vodu slijeme, nalijeme novou a necháme vařit. Před dokončením vaření přidáme rozinky, uvaříme a odstavíme.
Rozmočené perníky uvedeme do varu, rozkverláme, zalijeme smetanou do které jsme dali polohrubou mouku a za stálého míchání vaříme zhruba 20 minut.
Odstavíme, přidáme uvařené ořechy s rozinkami i vývarem posolíme, podle chuti přidáme cukr, podle potřeby zředíme horkou převařenou vodou a podáváme s vánočkou.
Předchozí