Bude dobře, uvidíš, za pár let se promoří a vyzraje mu imunita.
Nám pomohl Bronchovaxom - bral ho vždy 5 měsíců, většinou v období říjen-únor.
Jakmile se u něj objevila žlutá rýma, ihned jsem ji zaléčovala - ATB kapky Pamycon, po nějaké době (cca 2 roky) přestal zabírat a s úspěchem dodnes používáme Bioparox do nosu. Pokud jsem to neudělala, buď skončil na celkových ATB, nebo alespoň s laryngitidou
Synek chodí do MŠ od svých 3 let - já jsem od této doby zaměstnaná na plný úvazek. Nikdy jsem ho nedávala do školky nemocného, a to ani s rýmou ani kašlem - většinou laryngitida, kterou jsem fakt nechtěla šířit dál.
Ošetřovačku jsem řešila tak, že jsme se střídali s manželem (je OSVČ) většinou já dopolčo v práci (vystřídat se s kolegyní, která má prac. dobu od 12 do 20), když mu bylo hodně zle, byla jsem doma celý den a do práce chodila až cca na třetí, čtvrtou, než mě manžel vystřídal, třeba do půlnoci.
Dny ošetřovačky jsem si, po domluvě se zaměstnavatelem nechala psát podle sktuečně odpracovaných hodin - tedy např. z celého prac týdne jen 2, event. 3 celé dny doma.... Jsem ráda, že jsme to tak mohli dělat. Zaměstnavatel byl rád, že jsem alespoň takto v práci (mou práci za mě nikdo neudělá)a tudíž nejsem doma po celou dobu synkovi nemoci.
Fakt je ale, že pokud to bylo něco vážnějšího - s horečkami atp., sbírala jsem se z toho dalších 14 dní - bylo to fakt hodně vyčerpávající....
Ještě loni byl doma od září do května každý měsíc min. týden!
TeĎ je mu už 6 let - do školky chodí posledním rokem - a já jsem v šoku, jak je možné, že to moje věčně nastydlé dítě je (vyjma 14 -ti dnů v září, kdy prochladl v bazénu) pořád zdravé - nemá ani rýmu!
Jediné co se změnilo je, že denně kloktá dětskou ústní vodu Listerine (fakt kloktá, ne jen vyplachuje - vidí to ode mne), každý týden jezdí s MŠ na plavání do slaného bazénu a 1x denně si stříká do nosu Vincentku (četla jsem nějaký článek o konferenci ORL lékařů, kde bylo toto popsáno jako způsob, jak čelit četným rýmám)...
Hlavně, abych to nezakřikla...