Přidat odpověď
Ako je to možné? Jednoducho ... tie dva extrémne typy sa v mladosti neodolateľne inštinktívne priťahujú: "schizoid tuší u depresívneho človek jeho silnú schopnosť milovať, obetovať sa, šancu vcítiť sa do druhého, a tu tuší svoju šancu ako sa vyslobodiť zo svojej izolácie, možnosť dohnať vo vzťahu k partnerovi niečo, čo nikdy nemal prežiť: dôverovať a cítiť sa v bezpečí. Na druhej strane fascinuje depresívneho človeka na schizoidnom to, že žije niečo, čoho sa neodváži: byť nezávislým indivíduom bez strachu zo straty a pocitov viny. Súčasne cíti, že je tu niekto, kto nutne potrebuje jeho lásku."
Žiaľ, môže to dopadnúť zle ... teda väčšinou to ide cez "zlé obdobie", cez hlbokú krízu. Podľa mňa väčšinou prvý začne svoj osobný problém riešiť depresívny typ osobnosti, dozrie ako prvý, žiaľ niekedy ako jediný ... s mojim mužom z takej krízy (dúfam) pomaly vyliezame. Dúfam, lebo on ešte niektoré veci vidieť nechce, ale občas už pripustí viac, než som kedy dúfala a pomaličky sa začína meniť (on sám, ja ho meniť nemôžem).
Viac tuto:
http://klubslunicko.cz/slunce/strach.htm
(velbloudí kytko, prečítaj si ten link, mne to veľa objasnilo a pomohlo mi to, aj keď s niektorými "odporúčaniami" tam nesúhlasím a začiatok mi prišiel nudný: ale prečítaj si schizoidný a depresívny typ osobnosti, pomôže Ti to pochopiť seba a možno ešte lepšie aj jeho, aj keď z Tvojich príspevkov vidím, že na sebe si už urobila veľa práce, píšeš, že ste veriaci, tak sa za vás budem modliť)
Předchozí