Přidat odpověď
Nezlob se , ale tvůj příspěvek na mě dělá dojem , že snad zakladatelka dotazu je ten, kdo může za to, že si koupila špatné vločky a že kdyby byla zakladatelka uvědomnělá spotřebitelka, nejlépe pěstitelka vlastní zeleniny, obilí a spol tak by se jí to nestalo. Že se nestará o to co jí a že by se snad ani neměla spoléhat na to, že v obchodě se prodávají nezávadné potraviny. ...s tím já ale nesouhlasím. Domnívám se, a myslím že právem, že obchodník je povinnen prodávat potraviny nezávadné kvality . A je úplně jedno, jestli jsou tyhle potraviny podle určitých měřítek zdravá výživa nebo "normální " výživa. Pokud někdo považuje např. mekáč za nezdravé jídlo, které nekupuje, přeci ale nezamená, že tohle jídlo může obsahovat jedy , plísně a spol. Pokud někdo mekáč , sýry a já nevím co nekupuje, je to jen a jen jeho rozhodnutí. Totéž platí pro ty co tyhle věci kupují, ale snad se shodnem na tom, že by měly tyto potraviny být nezávadné v širším slova smyslu. ( nehodlám zde řešit ,co je to vlastně zdraví prospěšné jídlo ... že určitá skupina lidí považuje za jedovaté bílou mouku, jiná zase cukr, sádlo, máslo,někdo jí jen makrobioticky a podobné problémy co je to vlastně "zdravá výživa". )
Předchozí