| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ecim, hele, já jsem podobnej typ jako Ty, tak si Ti to snad můžu dovolit říct.

Připadá mi, že (podobně jako já) jsi v dětství zažila situace, kdy jsi byla bezmocná a nemohla jsi nic dělat, takže se teď snažíš to maximálně DOSTAT POD KONTROLU, aby se Ti to už nikdy nestalo.

Znovu opakuju, že tomuhle přístupu velmi rozumím, sama ho často aplikuju a dokonce si myslím, že do určité míry je to pozitivní věc.

Ale právě jen že "do určité míry". Jakmile je v tom víc lidí než jeden (v tomto případě Tvůj manžel), tak už to není jen ve Tvých rukáchm, záleží i na jeho názoru. Stejně tak někdy můžou být vnější okolnosti takové, že i když se vynasnažíš maximálně, tak prostě toho cíle nedosáhneš (dejme tomu, kdyby si Petra Kvitová těsně před mistrovstvím světa nedejbože zlomila ruku, tak ho prostě nevyhraje.)

Já si moc vážím Tvého zodpovědného přístupu, jak jsem řekla, i mně je blízký, ale nemohu se zbavit dojmu, že chceš dostat pod kontrolu ÚPLNĚ VŠECHNO, což nejde. A moudrý člověk dokáže rozpoznat, kdy je ta kontrola na místě a kdy je zbytečná a je lepší ji hodit za hlavu. (Ne že já bych to vždycky dokázala).

A (opět vlastní zkušenost) - část mých nejhezčích zážitků mám díky tomu, že jsem tu kontrolu hodila za hlavu a jen se "nechala unášet proudem" :-))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.