Přidat odpověď
Manžel chodí domů už v 17:00? No to je dost slušný. Jestli ovšem přijde domů, vyžaduje do sedmi klid, pak večeři a pak tv, tak to není problém v dětech, ale v něm a částečně i v tobě, že si to necháš líbit. U nás je to tak, že půl hodiny má manžel na sebe - na kafčo a noviny, ale pak se zapojí do rodinného života - hraje si s dětmi, jde s nimi ven nebo dělá večeři a dětem se věnuji já.
K nemocnýmu dítěti - to jsem já považovala za největší vopruz, že když je jedno nemocný, musím k doktorovi tahat i to druhý nebo naopak, jedno vedu do školky nebo do školy a to nemocný musím vláčet sebou. Teď už může jít holka sama, ale než k tomu dospěla, bylo to děsný.
Zkus sehnat maminku, která bydlí při vaší cestě, jestli by ti v takový situace dítě do školy nebo do školky nevzala. Mně se to podařilo, ale jen na rok, pak začala chodit do práce a musela chodit moc brzo.
Pokud jde o nemoc mladšího - nemohla bys v takový situaci už jít jenom s ním a starší nechat doma? Jestli počítám dobře, je mu 7 let, tak to by hodinu doma bejt samo mohlo, jestli to neni Conan (sebe)Ničitel. V tomhle věku jsem začínala nechávat holku na chvíli doma. Něčím jsem ji zaměstnala (kreslení, korálky, dvd) a šlo to.
KDyž jsi nemocná - manžel má právo na ošetřovačku. Je to teda první tři zadarmo, pak 6 dnů jako nemocenská, takže finančně nic moc. Ale dá se to udělat tak, že bude doma první 2-3 dny, kdy ti bude nejhůř. Bude se věnovat dětem a ty budeš ležet. Jíst budete studený jídla, z toho ještě nikdo neumřel. Po 3 dnech už je člověku zpravidla líp, takže pak už to s dětma přes den vydržíš (minimálně ten starší chodí předpokládám do školky nebo do školy), a odpočineš si zase, až přijde manžel z práce.
Předchozí