Podle mě záleží jaký vztah dítě k prarodičům má. Pokud si o peníze říkají, jen proto, aby na vás vydělali a zároveň nemají k dítku žádný vztah, tak bych jim vydělat nenechala i za cenu, že se urazí.
Pokud ale vaše dítě mají rádi, často si ji berou, mají spolu hezké vztahy, tak bych asi zkousla zuby a platila jim. Nemusíte vědět o tom, že třeba mají finanční problémy a třeba je mají. Kor jsou-li nuceni pomáhat rozvedené dceři
Podle mě žádná studentka nenahradí péči milujících prarodičů - ani ta nejlepší! Studentka totiž nemá zkušenosti vlastní s dětmi, nikdy žádné dítě nevychovala... navíc fakt, že dítě si na ni zvykne a ona si to rozmyslí a nebude dál o hlídání stát... v tomhle mi přijde stabilnější a spolehlivější prarodič
Jak to mám nastavené já? Kdyby mi babička hlídala dítě, tak bych jednak věděla, že to nebude denně nebo minimálně to nebude pravidelně, protože i ona má nárok na svůj čas a když by nemohla, tak bychom museli mít záloze jiné hlídání. Nejspíš bych jí minimálně přispívala na stravné dcerky kdybych jen trošku tušila, že na tom opravdu finančně není tak, aby ji to nezatěžovalo.
Přístup Tvých prarodičů mi přijde divný, ale asi by to měl řešit jejich syn a ne ty