Přidat odpověď
Stačilo by ti toto?
http://farmari.vltavotynsko.cz/uploads/others/prilohy/738373471fbd30d.pdf
A recept je:
PERNÍKOVÉ RECEPTY JULIE CHADIMOVÉ:
Perníkové těsto:
1 kg hladké mouky
350 g moučkového cukru
1 sáček jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 lžíce perníkového koření
300 g medu
125 g tuku
8 vajec
Na potření:
1 vejce
1 lžička kakaa
1 dl vody
Sypké suroviny prosejeme do mísy, promícháme a do důlku vlijeme rozehřátý med a tuk.,
přidáme celá vejce. Poctivě zaděláme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny, uděláme
bochánky a dáme je do mikrotenového sáčku. V chladu je necháme odpočívat minimálně 24
hodin, ale i měsíc. Před pečením je necháme v kuchyni, aby mělo před dalším zpracováním
pokojovou teplotu. Těsto po částech vyválíme na pláty o tloušťce asi 2 mm, vykrájíme tvary a
upečeme je při cca 200 oC. Po vyjmutí z trouby potíráme vejcem ušlehaným s kakaem a vodou
(proto jsou perníky tak krásně tmavé a bílá poleva na nich vynikne).
Poleva na perníčky:
100 g moučkového cukru
1 bílek
2 lžičky citronové šťávy
(potravinářské barvy)
Moučkový cukr minimálně dvakrát prosejeme a nasypeme do misky. Přidáme citronovou
šťávu s bílkem a třeme tak dlouho, dokud nevznikne hustá a lesklá poleva. Rozdělíme ji do
menších nádobek a obarvíme špetkami potravinářských barev, které do polevy důkladně
zašleháme. Před přidáním do polevy můžeme barvy rozpustit v několika kapkách vody, aby se
lépe s polevou promíchaly.
Předchozí