| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

velbloudí kytka: takkřka bez vyjímky ano, klidně mě můžeš obejmout, já to proberu na svý analýze ~t~~t~~t~ Ale Edna0001 správně píše, že TAM jim to přijde opravdové a hezky a pravdivě píše "nový vztah s KONEČNĚ chápajícím a blízkým partnerem (na rozdíl od toho necity a tupce co mají doma), jenže jak se dostanou VEN, bývá všechno úplně jinak a i ten nový vztah je po chvilce úplně jiný." I s tou partou, takhle dobře bych to nepřevedla do slov. ~R^~R^
S tím dostatkem klientů je to dost nepravděpodobné, ale asi jo, může se to možná stát,m záleží kde, v KBT skupině by to nebyl asi problém, ale třeba psychoanalytik by si to dovolit nemohl (ten má pevná nepřekročitelná pravidla jako třeba známe z filmů vtipné scény stylu: "a tak já vám to tedy řeknu, ale je to pro mě strašné... moje matka mě..." "čas sezení uplynul, uvidíme se za týden" ~t~ což je ale fakt. Ale nese to ovoce, přenosy se těžo skrývají a pozor, přenosy nejsou jen ze strany klienta na terapeut, ale i naopak! A ty své si má řešit terapeut na supervizi nebo si jich být vědom a nenechat je vstoupit do terapie).
(a díky za pochvalu, většinou tu slyším spíš, že jsem psychovložka na pendrek a jsem sama trhlá... což nepopírám - to druhý! ~t~)

Takže to není jako, že dělají naschvály ve skupině, ale podvědomě je to přenos, neautentický vztah.

Tante: "Dost terapeutů je i toho názoru, že bez jeho vytvoření ani nejde klientovi pomoci.
To, co je nežádoucí, pokud to dobře chápu, jsou styky mimo ordinaci."
Přesně tak!!! ~R^ Lidi, vy byste hnedka mohli nastoupit učit u nás na fildě! ~g~

ajlina jo, úplně normální, měla bys vidět, jak si jako ženský jedeme ve skupině po krku, koho bude mít terapeut radši a to i prosím 60leté kolegyně ~t~~t~ a to jsme odborníci a tyhle přenosy známe z teorie a stejně! Kvokvó! ~t~ A pak nám to hodí terapeut do ringu a všechny rudnem a omdlíváme a smějeme se jak jsme pěkně ukázkoví "pacoši" ~t~ Jediné co, tak terapeut to musí VŽDY otevřít a NIKDY nesmí překročit hranice, kdy přenosu využije a začne si něco s klientkou/klientem, to je na úrovni zneužití či znásilnění. Jako kdyby tě někdo dal prášky do pití a pak tě v bezvědomí ojel. A není pro to výmluvy než přerušení terapeutického vztahu a po letech možná realizace, ale mě nevoní ani to.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.