| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Veveru,
stane se nejspíš to, co tu bylo popsáno. Dítě získá špatné návyky, které se později jen obtížně odnaučují, pokud se to vůbec podaří.

Já dala holku do kroužku ve čtyřech letech a to jen kvůli tomu dýchání. Takže děti třeba ležely na koberci na zádech, pokládaly si ruku na bříško a sledovaly, jak se hýbě při nádechu, při výdechu...Učitelky také dbaly na to, aby děti stály tak, aby si netlačily na hrudník, na břicho, zakrývání dírek a "noty" bylo podružné. Těch dětí tam bylo asi patnáct najednou a nepřipadalo mi, že by je to nebavilo....Během toho roku se naučily snad tři notičky, většinou spíš pískaly básničky na jednu notu, později tedy až na ty tři...

Po roce přešla holka do soukromé ZUŠ. Po přestěhování jsme měnili i ZUŠ, šla do klasické. S její hrou tam byli spokojení, ale ona tam spokojená nebyla, takže po dvou měsících skončila (problém byla hlavně nauka a nepružnost nastavení ročníků). Teď v deseti letech hraje ve dvou flétnových souborech, už rok i na altovou a sopraninovou flétnu, v ZUŠce ji lanařili na příčnou...

Ostatní tři holky tím kurzem ve školce neprošly, dvě začaly hned v té soukromé ZUŠ a když jsem to zkoušeli po přestěhování v místní ZUŠ, bylo jim vytýkáno právě to dýchání a nějaké návyky...no holky nevydržely (ani já), takže si pískají v nějakém kroužku pro radost, stejně tak nejmladší holka, protože já nervy na místní ZUŠ nemám ~a~.

Ale opravdu hrát umí jen ta nejstarší holka, která prošla "dýchacím" kurzem...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.