Minule jsem dělala tyhle: http://www.recepty.cz/recept/zazvorky-staroceske-vanocni-cukrovi-5484
Byly měkké hned a vydržely měkké několik týdnů v zavřené krabici, ale! Měla jsem málo cukru, tak jsem asi třetinu cukru nahradila fruktózou a měla jsem málo hladké mouky, takže třetina hladké mouky byla polohrubá. Zázvorky jsem nevykrajovala hned, ale těsto jsem do druhého dne nechala v ledničce, takže nenaskočily, byly to placky a ne hezky vyskočené nadýchánky, ale fakt byly měkké. Zázvoru stačí méně, jinak štípou, dávala jsem vrchovatou lžičku a bylo to akorát. Při pečení samozřejmě mám v troubě i pekáč s vodou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.