Přidat odpověď
Mikes a to je druhej problem, ze skoro zadny ucebnice a sesity nenosi domu.
Vseobecne je trend nechavat vsechny knizky ve skole, coz znamena, ze loni jsem ucebnici na prvouku dcery zahlidla v listopadu a v kvetnu. Pokazdy jsem se vydesila, co za hovadiny jim vecpali do hlavy a ze nemam zadnou moznost to korigovat.
Zpet k synovi - nema sluchovou pamet, co mu kdo jen tak rekne si proste nezapamatuje, potrebuje k tomu vizualni podnet. Oblikat se naucil jenom za pomoci obrazku s postupem. Dikybohu ve skolce mel pani ucitelku, ktera nemela nic proti tomu, kdyz si obrazkove schema s postupem oblikani vylepil na skrinku (jakoze poradi slipy, ponozky, tricko, kalhoty, mikina). Do te doby se jevil jako debil, ktery se neumi ve ctyrech letech oblict a vezme si kalhoty bez spodaru. Dneska uz to schema samozrejme nepotrebuje.
A kdyz teda uz nejakej ten pracovni sesit ze skoly jednou za uherak dotahne domu, tak kdyz se s nim divam zpet, tak nema po tech mnoha dnech nejmensi tuseni, kdy to probirali a o co tam slo. Uz jsem objednala na netu celou sadu ucebnic a pracovnich sesitu jeste jednou, abych to z nej vypacila hned ten den.
Do skoly chodi, protoze povinna skolni dochazka. Rada bych si ho ucila sama doma, ale jednak tady neni domaci skola mozna, jednak se potrebuje doucit jazyk, jednak miluje kolektiv.
Ale zoufale potrebujem jiny system, ty vizualni podnety, jenom sluchem syn neda nic, nic, nic. Muzes mu to rikat stokrat, jedno v jaky reci, jde to v hlave tunelem z jedny strany dovnitr, z druhy ven.
Az se nauci psat a cist, tak takovej tydyt doufam nebude, pocitam, ze se stejne jako ja a muj otec (trpime tim zrejme geneticky) nauci, ze si ma okamzite napsat poznamku, co mu kdo rekl a precist si ji po sobe, pak uz to nezapomene.
Nicmene do ty doby bude za vola bez ukolu a bez donesenych orisku na prvouku, bohuzel se to s tema detma rado tahne - zapominals ukoly v prvni tride? Tak jsi trubka navzdycky.
Předchozí