Přidat odpověď
Pavlo, nevím, co si kdo představuje pod buzerací podpisy. Chtěla jsem mít podepsanou ŽK jednou za týden a podepsané oznámení akcí, zkrácení vyučování atd. To, že jsem občas chtěla mít podepsaný DÚ, abych si byla jistá, že zrovna tento konkrétní děti vypracovaly doma, nepřišlo mi na tom nic náročného. A bylo mi jedno, jestli to podepsala babička nebo maminka. Co se týče poznámek, přiznejme si, ne každý člověk má takovou přirozenou autoritu, aby platil na všechny děti ve škole/třídě. Některé děti dokážou být doooooost výživné a výuku neustále narušují nebo obtěžují spolužáky. Učitel je povinen o tomto rodiče informovat prokazatelnou formou, protože kdyby se pak v ŽK objevilo z čistého nebe info o tom, že dítě bude mít sníženou známku z chování na vysvědčení, tak se rodič může bránit tím, že o ničem nevěděl, že nemohl zasáhnout dřív atd. A co si budeme povídat, účast na rodičovských schůzkách, kde by si o tom mohli rodiče s učiteli promluvit, nebývá nejlepší a u některých rodičů selhává i osobní zvaní dopisem atd. Jasně, některé poznámky vyznívají asi dost směšně, ale úplně je vypustit prostě nejde.
Předchozí