Přidat odpověď
Royo, svatá pravda.
Když budu citovat Micuš "čekala jsem, že mi poradí, co počít s hlukem, nudou a samotou..."
Co s hlukem jsme tady rozebraly dostatečně, to že jí ten hluk vadí víc je nejspíš způsobeno tím, že sedí doma nudí se a tím víc to vnímá. Potažmo hluboko v duši je nespokojená se svým životem a ta nespokojenost se zase projevuje do podrážděnosti a přecitlivělosti.
Jenže tohle za ní psycholog nevyřeší, prostě musí být aktivní, hledat co by jí v životě naplňovalo, hledat východisko ze samoty. A ne s prominutím sedět na zad..Copak jí někdo v bytě drží násilím, abhy tam seděla? Nebo musí čekat až přijde partner, aby se nějak zabavila s ním? Přece vlastní hobby a volný čas nemusím odvíjet od partnera nebo příbuzných.
Nevím, člověk kterému není dvacet a aktivně se hledá podle mě se i po nějakém čase najde. Najde to, co ho naplnuje, nějaké aktivity, tam se seznámí.
Ale jsou lidi, co jsou prostě pasívní a jen ví, že jsou nešťastní, ale nic moc pro své štěstí nedělají. Až když to vyhnije a bouchnou saze, ve zkratu začnou "cosi" řešit a jednat, přičemž nemusí nutně řešit skutečnou podstatu.
Kdyby Micuš byla tak akční, jak tu tvrdí, tak by odpověd na to, co se samotou a nudou nehledala u psycholožky - ale TŘEBA na kreativním kursu, aerobiku, angličtině, venčení psů v útulku, malém podnikání...dosaďte si cokoliv.
Podle mě je ten problém tady, skutečně aktivní se stát, nečekat, až svět přijde ke mě.
Předchozí