| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vyhledala jsem ji pro své psychické problémy (nervozita, nesoustředěnost, neschopnost odpočinku, netěšení se na nic, neschopnost radovat se, nuda, neschopnos se zabavit), které mě trápí v souvislosti s bydlením v bytě (malé soukromí), kde je na mě dost hluku a který je ve městě, kde jsem si prostě ani za skoro 4 roky nezvykla.
No a svěřila se jí se svým plánem, jak z toho aspoň trochu ven, a to je plánová stavba domku (svépomocí). Od toho si slibuji - alespoň částečný útěk od hluku, větší soukromí než v bytě, možnost realizace se při zařizování (to mě šíleně baví a miluju to - tím se prostě já zabavím, dokážu se na to soustředit, odpočnu si psychicky u toho).
Absolutně však můj plán shodila a já to nějak neunesla a rozbulela se tam jak malá holka ~n~~n~~n~ Upla jsem se na to, těšila se na to, měla jsem konečně náplň.
Její názor:
- současný byt nemáme v osobním vlastnictví, tudíž není snadné jej prodat (na to mě okamžitě napadlo, že jsem nemožná, že jsem vybrala pro nás takovýto byt, že jsme blbě investovali vydělané peníze)
- určitě prý nemáme dostatečné a stabilní příjmy - částky jsem jí ale neřekla (na to mě okamžitě napadlo, že jsme ubožáci, co nejsou schopní něco vydělat - vyděláme měsíčně tak 40 tis. Kč a ušetříme cca 15 tis. Kč)
- chlap prý může pak být na nervy, že je toho na něj hodně (práce na domě, vydělávání peněz)- s tím souhlasím
- často to prý dopadá tak, že vztah při stavbě nevydrží a že se lidi rozejdou a pak zbydou jen dluhy - s tím souhlasím, ale to by pak člověk nemohl nic a nikam
- pozemek prý bude určitě malý a ze všech stran obklopený sousedy a to mi začne vadit
- nejsme vzití a nemáme mezi sebou žádnou smlouvu ohledně financí - pro mě zabijá lásky (asi jsem naivní)

Jsem z toho úplně vykolejená. Teď nevím, jestli mi prostě její styl terapie nesedl a mám hledat někoho jiného, nebo je můj plán stavět v dnešní době opravdu tak zcestný.
Prý určitě nejsem sama ze sebou spokojená. Na to jsem jí řekla a kdo je? Ona prý, že ona ze sebou ano. No jo, je na to študovaná (asi na tom něco bude, že psychiatři a psychologové studují tyto obory hlavně z toho důvodu, aby vyřešili své psychické problémy ~t~).

Já se tak snažím za poslední roky ze sebe pesimisty udělat "realisto-optimistu" a z návštěvy u ní jsem nabyla dojmu, že jsem úplně naivní a obrovsky pesimistická je ona. Kdybych se řídila tím, co mi řekla, tak absolutně nic člověk v životě nemůže dokázat, do ničeho jít, protože vše špatně dopadne.

Omlouvám se za zhlouhavý příspěvek, ale nevím, jestli tomu mám dat ještě šanci a jít tam znovu nebo hledat někoho jiného ... Teď mě tak napadlo, nebo jsem to třeba všechno prostě potřebovala slyšet, abych si šla za svým a neodradila mě první překážka.

Moc děkuju za Vaše rady, poznatky, názory, zkušenosti ... ~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.