Já vím, že to tak někteří lidi mají, že zvířátko raději nechají utratit, aby se netrápilo. Já bych to neudělala. Myslím, že by musel mlet už úplně z posledního, než by mě něco podobného napadlo. Ale moje mamka například už tohle "protitrápící" opatření taky aplikovala (ovšem na morče s pokročilou rakovinou). Nikoho nesoudím, je mi toho zvířátka líto
Maminka bude příště určitě poučenější a třeba si o morčátku i víc přečte, než bude konat. Docela dobře poradí na králících http://www.kralici.cz/morcata/diskuze.asp
Já jsem třeba minulý měsíc měla morčátko napadené plísní a svrabem. Z ničeho nic nežral, drbal se do krve (ohromné strupy), skoro celý vypelichal. Taky mi říkali, ať ho netrápím a nechám "uspat", ale jezdila jsem s ním na veterinu, dávali jsme antibiotika, mazali mastičky a naočkovali a za měsíc je v pořádku a už se mi zase spokojeně válí večer u televize po břiše. I nemocné zvířátko se dá léčit a většinou i úspěšně vyléčit.
Mamince kupte co nejdřív nové morčě, najděte lepšího veterináře a pravidelně choďtě se zoubky na kontrolu