Z mého pohledu jsi pro tento vztah udělala maximum. To, že jste ustáli docela velkou vztahovou zkoušku, je vlastně Tvá zásluha (neznám podrobnosti, ale z velké části tomu tak bude). Myslím, že teď by se měl jednoznačně začít snažit Tvůj manžel, a to hodně. Já si myslím, že jsem docela tolerantní
, ale myslím si, že tato situace je dlouhodobě neudržitelná. Zvláštní je, že si Tvůj manžel poté, čím jste si prošli, neuvědomuje, co může ztratit
Vidím dvě možnosti. Buď je k Tobě natolik neempatický, že Tvé pocity nechápe nebo sobecky upřednostňuje svého zájmy. Já to vidím za to "za druhé". Tvůj muž chce zkrátka vše a (jak dodávala moje prababička) všichni ostatní se z toho pos....
Řekla bych prostě ne
a dodala bych, že přes toto nejede vlak. Vztah je samozřejme o dvou, takže poté, co bych "ne" vyslovila, bych se ho zeptala, co si bude dále počínat
Já si nemyslím, že byste se měli k nevěře vracet, ale chování Tvého manžela je z mého pohledu už hodně přes. To by Ti také mohl příští rok oznámit(!?), že ji nechce nechat na vánoce samotnou, ať přidáš talíř.