Přidat odpověď
Nu, zdravý recept to určitě není, kvalitní jídlo z toho nebude - nechápu nacpání masoxu, nota bene tak ohromného množství.
Otázka "co místo masoxu" je vyloženě komická. Nu, přece to, místo čeho se masox používá jako mizerná náhražka, že. Tedy když už, tak tam dát opravdový vývar. Masový nebo zeleninový, to je jedno.
Nebo alespoň použít více koření (papriky, majoránky, česneku, atd.), případně přidat houby - ty také, podobně jako vývar, dodají chuť umami.
Klobása není žádný zázrak, je to primárně potravina sloužící např. na cesty, kde je problém s uchováváním čerstvého masa. Mluvit u ní jako o "zdravé potravině" by bylo absurdní. Nahradit ji? Třeba uzeným masem, které také není vrchol zdravých potravin, ale ve srovnání s klobásou je ještě daleko vpředu.
Je to prostě takové typické odfláknuté jídlo "na výkrm", nepřinášející příliš mnoho kvalitních živin, ale sloužící k nacpání žaludků, no.
Doma bych nic takového nevyráběla, ale vaříme to na výletech v kotlíku - to chutnají i takovéhle věci.
Předchozí