nám se na výuce hrozně líbila španělská muzika, lektorka nám jednou vybrala Inglesiase (krapet nuda) a podruhý Manu Chao (nebo jak se to píše) a to bylo hezký (myslím že Clandestino se to jmenovalo, text nám normálně dala a i nám ho přeložila protože na to jsme taky ještě jazykově neměli). Nebo teď byl třeba pěkný "medailonek" o Dalím, jako jedna reportáž pořadu Víkend, docela zajímavě tam podali to že on byl jako malíř výborný, ale zdaleka nejlepší ze všech byl v sebeprezentaci
a dokonce ho vyloučili z té jejich umělecké skupiny surrealistů právě proto že byl až moc surrealistický
taková pěkná analogie s dnešní dobou (jak seš v něčem dobrý, hned se najde dost duší který tě potopí právě kvůli tomu, třeba v práci). ¨
No já jsem studenty při speciálních příležitostech poctila nějakou tou pochoutkou z daného prostředí (na téma USA - pekla jsem cookies, přinesla colu a zmrzlinu... sice nijak ultra originální to nebylo ale rozhodně to zabralo
), nedávno byl mexický týden v Lidlu tak třeba ve výprodejním stojanu seženeš něco tematického - nachos s pálivou omáčkou, horkou čokoládu....