Přidat odpověď
Jenže ono se časově náročně peklo nebo vařilo jen v neděli. Četla jsem knihu´o stravování u nás ve středověku. Tak za prvé - jedno se jen dvakrát denně. Začínalo se ráno polévkou. Za druhé, v době, kdy bylo nejvíc práce, typicky o žních se třeba udělala kaše a ta se jedla několik dní, studená. Byla hutná, takže když si to někdo nabral studený, nebylo to jako kaše, jak známe dnes, ale spíš takový stmelený kus.
Jinak kuchyně byla úplně jiná než ji známe dnes. Dnešní kuchyně pochází cca z 18./19. stolení. Ve středověku nebyly brambory, cukr, rýže, moučné knedllíky. Hodně se na maso používal hřebíček a skořice např. Sladilo se medem nebo sušeným ovocem. Pečivo se dělalo z pšenice, ale byla hruběji mletá, takže pečivo bylo tmavé a zdravější, jako je dneska celozrnné. Z masa se nejedlo převážně vepřové a kuřata.
Předchozí