Přidat odpověď
dělám hatlámo patlámo, alepřibližně takto... nejprve najdi bezový keř stranou od dopravy, očesej trsy, ty pak oper ve vodě, ale jen zlehka, pouští zbytečně šťávu. bezinky ober, já raději růčo fůčo, jde to rychle, nebereš to bobulku po bobulce. pak 2 litra bezinek podleju litrem a půl vody, hodím 3 hřebíčky, špetku skořice, může být i badyán a lžíci kyseliny citronový. vařím, míchám aby neutekla, po pěti minutách beru šťouchadlo na brambory a vařícíc se bezinky pomačkám, ještě minutku vařím a zedím přes plátýnko, používám látkovou plenu na čtvrtiny složenou a vystelu s ní cedník, pak pořádně vymačkám. šťávu znovu vleju do hrnce, nasypu kilo a půl cukru, uvedu k varu a pak už jen hned plním do skleněných lahví. víčka chytnou krásně
Předchozí