Ahoj, mela jsem tez hodne vysoke AFP. Pravdepodobnost vady vychazela vic nez 90%. Ale pak bylo vse v poradku a dcera se narodila zdrava. Pri dalsich vysetrenich se ukazalo, ze mam AFP vyssi i mimo tehotenstvi. Dokonce mi kvuli tomu delali i invazni vysetreni, ale vse bylo OK. Tripl test je opravdu hodne nespolehlivy. Mimoto vyssi hladina AFP muze byt zpusobena jak uz tu bylo zmineno puvodne vicecetnym tehotentsvim, ale i dalsimi vecmi - ruznou infekci apod. A nekdo ji ma vyssi prirozene. Funguje to tak, ze se hodnoty ruznych zen prumeruji a nejcastejsi udaj se pak bere jako ten "normalni". I prirozene vyssi hodnota je pak brana jako potencialne patologicka. Proto mi v druhem tehotenstvi ani tripl nedelali - byl by opet falesne pozitivni. Sla jsem na screening ve 13. tydnu, zatim je bohuzel placeny.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.