No tak ty cáry papíru, co podepsaly ty sterilizovaný Romky, to nemělo objektivně náležitosti negativního reversu. Nestačí dobře sepsat papír, je taky nutný ho s pacientem probrat, jak několikrát upozornil ombudsman. Jinak je to formalismus a nevyhovuje to.
MMCH teď jsem podepisovala informovaný souhlas s celkovou anestezií a s repozicí zlomeniny u syna, a sestřička mi to předložila ROVNOU tou zadní stranou k podpisu
. Když jsem to obrátila na první stranu, abych si teda přečetla, co podepisuju, tak nevrle pravila, že mi to pan doktor všechno vysvětlí. Protože jsou tam jinak vstřícní, tak jsem si jen vyžádala kopii toho souhlasu, abych věděla, co jsem podepsala, a více jsem neprudila - no, sestřička se k tomu moc neměla, ale dala mi to.
(Na druhou stranu po operaci se mi dostalo dvacetiminutového, naprosto úžasného poučení o tom, jak byl zákrok proveden, jaká je prognóza, jaký má být režim... Naprosto dokonalé, bez výhrad (a že jsem starý hnidopich), prostě nejradši bych toho ortopeda políbila na čelo...)