| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jahalko, to máš pravdu, že pedagog je nemocný, jen když leží na márách.... ale já třeba v prosinci 2009 omarodila, protože se mi uskřinula (nezodpovědná) kýla. To se FAKT přecházet nedalo.... Během 5 minut mne polil ledový pot, tlak mi vyletěl na 260/150, měla jsem křeče a bylo mi tak zle, že jsem se nuvěřitelně těšil na operační sál :-) :D ....
Takže jsem promarodila celý leden 2010.
Kolegyně zase omarodila letos (březen 2011), kdy se snažila přecházel chřipku 2 týdny. Když se jí z toho vyvinul zápal plic, tak FAKT zůstala marodit. 2 týdny v nemocnici ji asi nenechali jen tak pro nic za nic....

A s tím, že je tam jedna vychovatelka na 48 pubertů - no to je sice pravda, ale ona tam ta vychovatelka má taky nějakou práci - my chodíme s "dětmi" na sport - florbal, košíková, nohejbal - prostě o co mají zájem. Chodíme s nimi na výlety, chodíme s nimi do řemeslné dílny, děláme exkurze.... Chodíme do kina, na koncerty a do divadla. A jedna musí být přitom furt k dispozici na vychovatelně, protože ty výlety, kultura a sport nejsou povinné, tedy pro ty, kdo zůstali na intru tam musí být dohled.
Nehledě na to, že naše "děti" jsou velice často strašně vděčné za pár minut, které jim "vychna" věnuje individuálně, popovídá si s nimi, věnuje se jen jemu - z domu to bohužel mnoho z nich nezná...

Jinak za totáče byly děti na intrech asi i v době nemoci - nevím, v té době jsem dělala "družinářku", u těch velkých "dětí" jsem až posledních 6 let. Ale protože máme staré formuláře, jsou tam kolonky "děti na DM", "děti na marodce" a "děti v nemocnici". Ale teď už to asi není možné - ony jsou nová a přísnější nařízení - my těm dětem nesmíme ani dát paralen na teplotu.... Mám na vychovatelně lékárničku, ale tam není ani živočišné uhlí (jsou tam obvazy, náplasti, desinfekce pro případ úrazu, ale léky žádné). Bylo nám řečeno, že nemáme zdravotnické vzdělání, děti jsou často různí alegrici,.... prostě nesmíme.

Simča ~b~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.