miro,
tak pokud by byl plat hasiče 40 tisíc, tak nemám nic proti
. Ovšem když je minimální mzda skoro 8 tisíc a já beru 10 tisíc, tak mi to jedno nedokáže být, i kdybych z toho povolání byla ještě poprděnější než jsem.
Co se týče prázdnin, už jsem to tu psala, reakce učitelů, zejména těch, co mají jinou zkušenost než proflákané prázdniny, odpovídají zhruba tlaku těch, co tuto skutečnost zobecňují...
Tedy, nikdo nepopírá, že takoví učitelé jsou, dokonce vím, že i v rámci jedné školy jsou pro různé učitele různé podmínky...ale je třeba brát v úvahu i to, že je mnoho jiných, kteří to tak nemají...
Já jsem vlastně přestala učit právě kvůli prázdninám (teda mimo jiné, ale tohle je nejsilnější argument, proč muž nechce, abych se do školy vrátila, dokud jsou děti malé). Neměl kdo nám o prázdninách (když nepočítám ty letní) pohlídat děti, když už bychom našli nějakou placenou hlídačku, co by byla ochotná ohlídat čtyři děti, tak už zase nebylo z čeho jí zaplatit (bohužel ta sazba za čtyři se blížila čtyřnásobku za jedno)....Takže moje cena jako ženy v domácnosti je vyšší než moje cena jako učitelky, vysokoškolsky vzdělané osoby....a tohle je asi to, co mě osobně vlastně na tom všem nejvíc dráždí
. Že to, co mi často předhazují jako benefit mého vysněného povolání, jsem vlastně nikdy nezažila, zato když jsem potřebovala den neplaceného volna, abych nemusela s dítětem jet 30 km pro ošetřovačku, tak jsem ho nedostala apod. Ono toho bylo hodně, ale těch prázdnin strávených na školeních bylo asi nejvíc
, zatímco dny, kdy člověk to volno akutně potřeboval a dostal ho, nebyly vůbec
.