Přidat odpověď
Tak mě zase něco napadlo. Mám dojem, že prostý plat učitelky/učitele bez všech osobních ohodnocení, příplatků z projektů apod. nepřipadá dostatečný snad nikomu, zejména pak učitelkám a učitelům samotným. Pokud je někdo z učitelů se svým platem spokojený, bývá buď ze soukromého sektoru, kde může být situace jiná, nebo jde o zcela ojedinělé případy, kterých, mám pocit, stále ubývá.
Jaká je vaše představa o výši vašeho platu? Jaký plat by vám připadal přiměřený vaší práci?
Případně, pokud budou chtít psát i neučitelé: Jaký plat pro učitele by připadal přiměřený vám, co neučíte?
Souhlasíte s platy podle tabulek, ve kterých se hodnotí pouze dosažené vzdělání (kvalifikace) a délka praxe, zatímco schopnosti a vlastnosti, které dělají učitele učtelem, jsou pouze na zhodnocení vedení školy a projeví se maximálně v tom osobním ohodnocení, které ale často spíš není než je a na nějž jsou prostředky velmi omezené? Tím mám na mysli třeba i to, jak je kdo do práce zapálený, nakolik dělá svou práci dobře, kolik je ochoten a schopen dělat i nad běžný rámec apod. Nebo si myslíte, že by měli mít v základu všichni stejně, bez ohledu na délku praxe a dosažené vzdělání? Nebo máte úplně jinou představu o tom, jak učitele platit?
Pište cokoliv vás napadne k tématu učitelské platy....
Předchozí