| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak mě zase něco napadlo. Mám dojem, že prostý plat učitelky/učitele bez všech osobních ohodnocení, příplatků z projektů apod. nepřipadá dostatečný snad nikomu, zejména pak učitelkám a učitelům samotným. Pokud je někdo z učitelů se svým platem spokojený, bývá buď ze soukromého sektoru, kde může být situace jiná, nebo jde o zcela ojedinělé případy, kterých, mám pocit, stále ubývá.

Jaká je vaše představa o výši vašeho platu? Jaký plat by vám připadal přiměřený vaší práci?

Případně, pokud budou chtít psát i neučitelé: Jaký plat pro učitele by připadal přiměřený vám, co neučíte?

Souhlasíte s platy podle tabulek, ve kterých se hodnotí pouze dosažené vzdělání (kvalifikace) a délka praxe, zatímco schopnosti a vlastnosti, které dělají učitele učtelem, jsou pouze na zhodnocení vedení školy a projeví se maximálně v tom osobním ohodnocení, které ale často spíš není než je a na nějž jsou prostředky velmi omezené? Tím mám na mysli třeba i to, jak je kdo do práce zapálený, nakolik dělá svou práci dobře, kolik je ochoten a schopen dělat i nad běžný rámec apod. Nebo si myslíte, že by měli mít v základu všichni stejně, bez ohledu na délku praxe a dosažené vzdělání? Nebo máte úplně jinou představu o tom, jak učitele platit?

Pište cokoliv vás napadne k tématu učitelské platy....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.