Přidat odpověď
Už jsem se tu setkala s názory různými, zejména v debatě o trávení (využívání, proflákání) volného času, ale nejčastěji asi s tím, že hraní PC her je zábava pro puberťáky, maximálně pro nezralé muže, pro dospělé a natož ještě pro ženy je to zábava spíše odsuzovaná a opovrhovaná, podřadná.
Ale stejně mi to nedá se nezeptat. Je tu někdo, koho baví počítačové hry, i když je dospělý a dokonce snad i žena, dokonce snad i matka od dětí nebo babička?
Moje maminka se poprvé potkala s počítačem v padesáti letech a snad od první chvíle propadla hrám, ať už to byly Miny, Soliter nebo později Arkanoid, Berušky, Lemmings nebo hry typu Tetris. Vlastně ještě před hraním her na počítači jsme se doma vysloveně přetahovaly o hru Tetris (Brick Game), porevoluční hit. A když se později dočkala vlastního počítače, dokázala u něj buď na chatu nebo právě u her trávit hodiny a rozhodně je nepovažovala za ztracené. Dříve tak trávila hodiny a dny nad křížovkami (velké křížovkářské soutěže s dokreslovkami na milimetrovém papíře vel. A2 - A0), když už ale neviděla na písmenka v různých encyklopediích a slovnících, naplňovaly ji logické hry i oddychovky v počítači. A to už se nedožila éry her internetových. S počítačem uměla samozřejmě i pracovat, ovládala jak Office, tak e-mail, jednoduché vyhledávání na netu, samozřejmě program, který používali u nich v zaměstnání, ale ani ona sama nepopírala že ty hry ji na tom stejně baví nejvíc.
No a já jsem na tom podobně. PC hry mě baví (nejen ty počítačové, i ty stolní a sportovní), mám jich několik oblíbených a když mám chuť, tak si je prostě zahraju, a cítím podobné uspokojení, jako když si přečtu hezkou knížku (chápu, že to je pro mnohé nepochopitelné, ale je to prostě tak, baví mě oboje a to hodně). Ono jde také o to, jakou hru člověk hraje. A taková vítězná bitva ve znalostní hře, slovním fotbale nebo piškvorkách, kdy na druhém konci sedí někdo podobně zapálený, ty endorfiny nastartovat dokáže....
V naší rodině (v té, kde já jsem dítě) jsme na tom podobně všichni, minulo to jen našeho tátu. Každého baví jiné hry a i míra zainteresování je jiná, ale hrajeme všichni a to se moji sourozenci věkem blíží k padesátce a mně je přes třicet, všichni jsme inženýři (ekonom, kybernetik, krajinář - pedagog) a všichni máme pořád co dělat, ať už v práci nebo doma...
Je tu ještě někdo podobně "nezralý", "zakrnělý", "postižený", prostě někdo, kdo si rád hraje a to i na počítači? Jaké jsou vaše oblíbené hry? Hrajete raději ty kupované, z CD a DVD nebo ty internetové? A máte raději ty pro samotáře nebo radši hrajete s někým (proti někomu)?
Předchozí