Tyčovým mixérem? To já to dělám ve šlehači, teda. Ta vrtulka by mi přišla nešikovná, je hrozně malá, myslím, že dráty to promíchávají lépe.
Byla jsem v Máslovickém muzeu másla a i ty staré máselnice mají spíš šlehač než mixér. Babiččina novodobá máselnice je spíš taky šlehačoidní než mixéroidní.
Teď jsem to i fotila pro kurz, tak ti můžu poslat i fotonávod
Chce to vybrat šlehačku bez stabilizátorů, jinak to hrozně dlouho trvá, i když nakonec se to taky udělá.
A šlehat, až je šlehačka, pak šlehat dál, až to začne trupelnatět, pak něčím zakrýt (mám k robotu v příslušenství dekl), protože to bude cákat, a došlehat, za chvíli se udělá na metle máslo a v míse zbude podmáslí. To vypiju.
Máslo nad cedníkem (pro případ, že by vyklouzlo, tak aby nespadlo do dřezu) proplachovat a mnout pod proudem ledové vody, dokud teče bílá voda. To je potřeba, kdyby tam zůstaly bílkoviny z podmáslí, tak by hrozně rychle žluklo. No a je to, akorát samo nemá trvanlivost kupovaného, chce sníst do pár dnů. Ale to jde snadno
nepřipadá mi, že máslo by bylo nějak extra tuhou hmotou, která by mohla spálit šlehač, no ale nevím, třeba nějaký málo výkonný to neutáhne.