Podle mě je to mizerně málo taky. I když kdyby děti byli opravdu svatouškové, poslušní, vychovaní neagresivní, mohla-li bych je místo věnování se jim, nákupu modelíny, temper... posadit k bedně, tak bych to taky vzala
Prostě pokud se těm dětem má někdo věnovat a nějak je rozvíjet - chodit s nimi na hřiště, nést za ně odpovědnost na tom hřišti, kupovat dětem kvalitní jídlo, ovoce, tak 70 Kč na 4 děti mi přijde opravdu hodně málo
Ale na druhou stranu, když je to opravdu hodně pravidelné hlídání s tím, že si maminka dodá jídlo pro děti, tak to už je taky zase úplně jiná.
Vím, že kamarádka, které občas hlídám synka, platí i studentky na hlídání a říkala, že je to dost katastrofa. Kluka posadí k TV a tím to končí. Říkala, že dost dlouho trvalo než si je vycvičila, že jim opravdu platí dost na to, aby se tomu klukovi skutečně věnovaly. Že má-li sedět u TV tak jim opravdu bude dávat symbolickou cenu.
Sama taky platím hlídání když ho potřebuju a platíme 70 Kč na hodinu za 2 děti - ale hlídá nám manželova studentka, která by šla i níž, ale bereme to tak, že ona odchází od své rodiny...
Vím taky o případu, kdy známí hlídají kámošce klučíka a nechtějí za to ani korunu. To beru zase za úplně jiný případ
. Takhle jsem chtěla já původně kamarádce hlídat klučíka, ale ona to nechce, prý by si připadala hloupě, tak hold beru, co dává