Angrešt, bydlím u Berouna, všude spousta šutrů, nechceš se někdy stavit? Láká mě adrenalinová akce – cesta do lomu s dvojčaty, ale samotné se mi nechce...
Opálů jsem našla asi 5 někde na Slovensku, ještě jako dítě. Byly tam takové štoly... nevím, kde to bylo. Zbytek jsem vyvexlovala, stejně jako vltavíny. Mechový je vlastně mléčný, který se vymáchá v inkoustu. Je to nádhera.
Což mi připomnělo obří chalcedon od Berounky, který naši zazdili do sklepa, bo se jim hodil větší kámen
Sama jsem našla dost malých achátů – svého času byly všude, kam jsem přišla, dokonce v Praze na pískoviších. Taky jsem měla hodně kyzů, kam se to podělo?
V rozbitých konkrecích u Berouna byly někdy pyritové kuličky, poblíž byly hromady břidlice plné graptolitů, člověče, nemám nic z toho, všechno vzal čas.
Zbyla akorát sopečná bomba z Etny (přítomný geolog málem umřel závistí), teď jsem spadla ze schodů, bo děti nastražily krystalek islandského dvojlomného vápence, u vany leží pár mořem vykotlaných mramorů z Korintu atd. Je to taková extenzivní koexistující sbírka, na mě jaksi už moc nezávislá, prostě šutry všude, žádná čísla, štítky.
Teda ať nekecám, z každé vycházky s kočárkem jsem měla spodní košík naložený balvany od řeky