| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sice vstupuji s velkým časovým odstupem, narazila jsem na tuto diskuzi náhodou,ale jen pro uklidnění. Je mi 37 let, mám od dětství chronickou neutropenii a leukopenii, zpočátku těžkou, v průběhu let se to zlepšovalo a v současné chvíli se to drží tak 15 let na hodnotě 1.9-2.5 tis. a jsem docela v pohodě. Problémy nejsou časté, nejsem nemocná víc než ostatní,ani unavená (nebo je možná proto, že to jinak neznám, tak mi to už ani nepřijde :-), ale nebojte se bude to dobré. Jediné co musím je pravidelně jednou za 9 měsíců na kontroly a můj hematolog říká, že tvorbu bílých krvinek podporuje pyridoxin (volně dostupný v lékárně)-je to celá řada vitamínů B + je dobré jíst všechno, kde to Bčko je. U mě je to způsobeno špatnou krvetvorbou, prostě se mi ty krvinky málo tvoří (to se dá poznat z kostní dřeně-mě to dělali bez narkózy z hrudní kosti a dalo se to přežít)u malého dítěte asi bude narkóza-nevím. Nicméně lékař mi říkal, že tělo už se mi uzpůsobilo na snížený stav bílých krvinek a pomáhá si samo jak může a evidentně dobře. Žádné léky trvale brát nemusím, pouze když cítím, že na mě něco leze, tak beru ten pyridoxin, aby mě viróza hned neskolila, ale opravdu se to dá dostat do docela stabilního stavu. Zvládla jsem i 2 těhotenství, je fakt, že po porodech se mi to na čas vždycky dost zhoršilo, trošku mě to mordovalo tak kolem 3 měsíců, kdy jsem pochytala všechny infekce z okolí a nemohla se z toho vyhrabat, ale i to se překonalo a zase dobrý. Hlavně jde o to, že ty krvinky nic nedecimuje, že je jejich počet nižší jen proto, že se třeba hůř tvoří a s tím se dá dobře žít. Nemám žádná omezení a nárazové zdravotní problémy jednou za x let má stejně každý, takže to beru jak to je. Vaše děti budou taky O.K. Jinak vysvětlit z čeho se to u mě vyvinulo lékaři přesně neuměli. Nejvíc se přiklání k tomu, že jsem prodělala nějakou infekci, která narušila tvorbu bílých krvinek.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.