Jani, první pololetí jsme chodily do InDance do ulice Bolzanový vedle Hlavního nádraží. Kamarádka ze školky chodila už 3. rokem i se starší sestrou, ale letos měli jinou lektorku a moc je to nebavilo. Taky přestali v pololetí chodit. Navíc to dojíždění a v zimě tam byla "zima"
Chtěly jsme tedy něco blízko bydliště, do DanceHall dojdeme pěšky rovnou ze školky. Balet dceru baví, byla jsem se na první hodině podívat. Nosí si stužky, se kterými taky tancují a notýsky, do kterých na konci hodiny dostanou samolepku a hodina je celkem zajímavá a různorodá. Ta škola má 2 sály. Jeden je otevřený, tam se většinou v době, kdy čekáme na balet, trénují společenské starší děti (nebo spíš náctiletí) společenský tanec. Holky to pozorují z takové "lávky" nad pódiem, kde jsou nějaké stolečky a dá se tam dát i kafe nebo tak něco. Druhý sál je uzavřený, docela velký, zrcadlový - tam mají holky balet. Šatny jdou 2 - menší a větší místnost s lavičkami a háčkami na stěnách a pidipředsíňka, kde se přezouvají. V zimě je to trochu natěsno, v létě vpohodě. Předtím je taková hala, kde jsou židličky a bar, čekající maminky (často ještě s kočárkem a mladším potomkem) si tam můžou něco dát. Prostředí docela příjemné. Tento čtvrtek mají závěrečnou akademii v kulturním domě Ládví. Začíná to v 17.hodin a vstupné na stojáka (protože k sezení už nejsou) je 50,-kč, kdybyste se chtěli jít podívat. My nakonec nejdeme, protože druhý den odjíždíme na dovolenou, zabilo by nám to celé odpoledne, musí tam být o 2 hodiny dřív. Navíc bych sháněla hlídání pro malého a manžel jde ještě k tomu večer do práce. Dcera chodila až od pololetí, takže stejně říká, že to moc neumí. A taky nás na tom odradila jedna věc - koupení oblečení na vystoupení. Máme jim koupit dres a balerínkou za 400,-, botky za 200,- a baletní punčocháče za 130,- pouze na tohle vystoupení, kde holky odtančí možná 5 minut. To všechno od značky Sansha s tím, že tam přijíždí paní, která věci přiveze. Jinak obchod je někde pod Žižkovskou věží. Už jsem se chystala, že ji ty věci nakoupím a na vystoupení nějak dorazíme, ale paní přitáhla šílené dresy ze 100% polyesteru, vzadu to holčičkám odstávalo, šité to bylo horkou jehlou, zcela lajdácká práce a na cedulkách čínské klikiháky. Se značkou Sansha to nemělo nic společného a prodávali to za 400,-. Kamarádka řekla, že to pro dceru dojde koupit přímo do Sanshy a já jsem to vystoupené nakonec vzdala. Tohle byla tedy nepříjemná zkušenost nakonec, jinak paní lektorka byla velice příjemná slečna. Oblečení bude výmysl vedení.
Když to srovnám s tím InDance, tam na nás nechtěli abolutně nic, na vystoupení před Vánoci řekli, ať si vezmou bílé punčocháče, ostatní kostýmy jim dodali. A to těch kurzů mají opravdu hodně, všechny skupinky dětí měly jiné kostýmy. Mají více poboček, jedna z největších na Praze 10 v ulici Zvonková. MOžná by vám to vyhovovalo, pro nás je to už zruky.