| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky jsem blázen, nejsi v tom sama~;)

Zavřuju samozřejmě marmelády - převážně z kupovaného ovoce, vlastní máme jen meruňky. Ale i z toho kupovaného, pěkně šťavnatého v sezoně, je marmeláda výborná a vyplatí se finančně proti kupované. marmelád sníme hodně, kupujeme bílý jogurt a do něj si dáváme marmeládu, dost jí sním k snídani - vařím si vločkovou kaši a jím ji s marmeládou. No a pak na palčinky, lívance... musí být ~:-D

Kompoty jen minimálně, není o ně u nás zájem, tak jen pár meruňkových do knedlíků, popř. meruňky ve vlastní šťávě za stejným účelem.

Pak zavařuju okurky (bez těch nemůžu žít, jsem po nich divá) - těch musím mít několik desítek sklenic, abych dokázala přežít zimu ~t~.
Pak červené kapie, ty taky miluju a musím mít zásobu. A houbičky na kyselo a čalamády.

Pak si zavařuju polotovary pod maso - např. tykve s kari jako zeleninovou vložku do kari.
Omáčky typu sweet&sour či jiné zeleninové omáčky, které pak používám, když spěchám, jen na orestované maso (něco jako jsou takové ty prodávané Unce Ben´s).

Pak se snažím dělat každý rok povidla - akorát ne vždy se sejdou švestky.

krom zavařování dost suším - samozřejmě bylinky ze zahrádky. Ale rodiče mají sušičku, tak si u nich Suším i houby, křížaly, "domácí polévkové koření" atd.

A celkově se snažím zavařovat opravdu hodně, ono je to jednak mnohem chutnější než kupované věci (navíc nepoužívám umělá sladidla, ta jsou jinak narvaná skoro ve všem, co bych si jako těhotná počala nemít domácí okurky, když ty kupované jsou lautr všecky se sladidly???~;) )

A další věc je finanční výhodnost. Oproti kupovaným zavařeninám představují ty domácí dost zřetelnou úsporu. Jednak proto, že člověk si to udělá sám, ale také proto, že kupuje ovoce a zeleninu v sezóně, kdy je levná.

Mimoto je zavařování několikanásobně ekonomičtější než mražení (započtena pochopitelně i elektřina na to vaření), takže mrazím opravdu jen to, co má dostatečnou hodnotu a spolu s cenou promražené elektřiny to pořád bude stát méně, než kupovat to v mimosezóně (takhle se vyplatí např. borůvky a maliny). Ale jinak raději zavařuju nebo suším, mrazit třeba mrkev a okurky je opravdu velmi neúsporné, oproti čalamádě se to prodraží několikanásobně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.