Dělám, ale nikdy jako těhotná a nikdy jsem ho nedávala malým dětem svých kamarádů. Totéž s domácími sýry. Ke kontaminaci tam skutečně dochází. Obzvlášť rizikové je "točení" domácího jogurtu jako kultury pro další jogurt. On totiž je už zpravidla lehce kontaminovaný i prodávaný jogurt, ale dávka těch "nežádoucích" je tam ve srovnání s dávkou "žádoucích" bakterií minimální. Ale při každém dalším pasážování se poměr kmenů mění a to skoro vždy ve prospěch těch nežádoucích. Ty "žádoucí", např. laktobacily, ksou totiž extrémně křehké bakterie.
Když jsem na sýry potřebovala čistší předkysání, kupovala jsem si čisté sušené mlékárenské kultury.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.