Přidat odpověď
No, dělám to takhle: Uvařím si hrnec vývaru. Přecedím. Nechám vychaldnout a opravdu pečlivě seberu tuk. Vývar se sebraným tukem a se sbíranou pěnou vydrží v ledničce 4-5 dní. Takže pokud vím, že ho budu spotřebuju do pěti dnů, nechám ho jen v ledničce.
když vím, že nespotřebuju, tak ho sebraný bez tuku zredukuju cca na třetinu objemu. A pak zamrazím část do krabičky (dávku na jednu polévku nebo aspik), část naliju do takových těch pytlíčků na led a zamrazím a pak používám jako dochucovací bujónové kostky.
Možná jsme hned u prvního příspěvku o vývaru měla napsat, že vývar nikdy nesolím!
Dosolit se dá vždy, odsolit nikdy. A pokud ho pak právě takto redukuju, tak by byl šíleně přesolený.
Předchozí