Přidat odpověď
Potraviny, které silně tvoří zásady
* zeleninové šťávy
* pšeničné klíčky
* bylinkový čaj
* zelenina a listový salát jako např. okurky, zelí, čerstvé pampelišky, endivie, rajčata, cukety, tykev, mrkev, ředkvičky, kedlubny, pórek, polní salát, lilek, celer, brambory, bílé fazole, rukola atd.
* omnimolekulární rostlinné potraviny, např. WurzelKraft
* slunečnicová semena
Potraviny slabě tvořící zásady
* plody jako např. fíky, rozinky, banány, citróny, melouny, třešně, hroznové víno, meruňky, broskve, jahody, angrešt, maliny, borůvky atd.
* podmáslí
* výběrové nebo čerstvé syrové mléko
* quinoa, amarant, špalda, jáhly, kroupy, pohanka
* klíčky špaldy
* obilná káva
* avokádo
* med
* čočka, hrách, zelené a žluté fazole
Potraviny slabě tvořící kyseliny
* ovocné šťávy
* lískové oříšky, vlašské ořechy, sladké mandle
* pšeničná celozrnná mouka
* žitná celozrnná mouka
* celozrnný „knäckebrot"
* celozrnný chléb
* výrobky z celozrnného šrotu
* máslo
* tvaroh
* jogurt
* rýže, loupaná, vařená
* burské a paraořechy
Potraviny a poživatiny silně tvořící kyseliny
* zrnková káva
* černý čaj
* alkohol
* všechny nápoje typu cola a limonáda ¨
* živočišné bílkoviny jako např. maso, uzeniny, ryby
* „fast food" a hotová jídla
* většina mléčných výrobků, jako např. tvrdý sýr atd.
* průmyslový cukr, sladidla a sladkosti
* bílá mouka a výrobky z ní
Předchozí