Jako obvykle souhlasím s Kudlou (kromě "nechci rejt, ale" - Kudlo, bud nerej, nebo si nech od cesty ten alibistický úvod
Ano, hledání chlapa pro mě není "okrajová záležitost", ale dost zásadní věc. Na okolí bezesporu působím trapně, ale na druhou stranu, zkuste se vžít do MÉ pozice a tudíž mých důvodů:
- Manželství se mi rozpadlo proto, že jsem vážně a nevyléčitelně onemocněla, a manžel místo aby (jak slíbil při svatbě) se mnou stál v dobrém i zlém, nebo se o to aspoň pokusil, rovnou mi vmetl "S mrzákem JÁ (kterému se to nikdy stát nemůže, že jo) žít nebudu!" a od té doby už nebylo co řešit. Možná to mnohým nickům se spokojeným partnerským vztahem za zády přijde jako prkotina, ale pro mě to byla opravdu velká rána, jednak, že se to stalo, za druhé, jak se k tomu postavil můj nejbližší člověk a za třetí, což je nejhorší, nemůžu vyloučit, že se podobně nezachová někdo další, do koho se třeba jednou zase zamiluju...
- Jediný člověk, který mě i s nemocí bral takovou, jaká jsem, byl můj expřítel. Díky němu jsem uvěřila, že moje manželství s exem byla prostě jenom smůla a já jsem tak dobrá i přes svůj handicap, že se mnou chce žít dokonce i zdravý člověk, že mu prostě zato STOJÍM, aby se mnou byl. A když mě opustil, zhroutil se mi svět, nestála jsem mu "za to".
- Logicky, když teď vidím, jak i normální chlapi opouštějí své normální (a zdravé a mladé) manželky, aniž k tomu navíc mají závažný důvod, propadám panice "zavírajících se dveří", k čemuž se přidává zdravotní stav, který je sice aktuálně stále "dobrý" tj. "stabilizovaný", ale prognózy dobré nejsou nikdy, a musím s tím počítat nejen já, ale i moje rodina. PŘESTO jsem aktivní a (mimo tenhle web) pohodová a veselá ženská, která k sobě nechce a nepotřebuje jen "nějakého blbce co by se o ni staral", ale ani nechce nikoho, kdo by už byl jen zalezlý v bačkoách, protože v těch já zalezlá nejsem a ani být nemůžu, to by mě zabilo. A nechci rezignovat ani na sex, jen proto, že "bych měla mít rozum, co bych nemocná chtěla, že jo" nebo protože "není přece důležitej" nebo já nevím co byste mi tady k tomu nabídli za komentář.
Proto jsem tak paranoidní.