Přidat odpověď
Ahoj, knížku mám doma cca 2 roky. Ráda z ní vařím. Ne vše, nejsme totiž makrobiotici. Ale naučila jsem se z ní jak uvařit správný zeleninový vývar, kdy ho sníst, aby měl ty správné účinky (zásaditá strava) a získala jsem tak i nové a cenné recepty. Zrovna včera jsem vařila kedlubnovou polévku, kterou bych nikdy asi jinak neuvařila (vařím jí už tak 2 měsíce podle této knížky) a manžel sám jí velmi pochvaloval. Naučila jsem se používat umeocet, tamari, apod. Postupně tak nějak zkouším různé recepty a při nemocech se snažím řídit radami, které tam jsou co se týče třeba horeček apod. Knížka se mi moc líbí, ale vařit 100% podle ní bych neuměla. Už jsem navyklá na jiné stravování (i když já zrovna maso moc nemusím, stačí mi 1x týdně si dát plátek dva šunky a pak třeba trošku masa krůtího do rizota anebo upéct kuře) a přeučení by pro mě bylo asi náročné. Takže se snažím aspoň něco málo z toho využít pro sebe a i pro mou rodinu. Během posledních 2 let se u nás pomalu přestal jíst chleba a rohlíky. Když už, tak si spíš něco upeču v domácí pekárně. Ráno by se měli jíst řídké polévky, ale sama si to na sobě neumím představit, ráno si totiž dávám jogurt. Mě se teda hodně změnilo stravování během posledních 4 let co jsem čekala první dítě a pak během let. Mléko které jsem pila na litry mi přestalo samo tak nějak chutnat a dám si ho jen vyjímečně jako kakao tak 1x měsíčně a pak ho používám jen na vaření a do kafe, pečivo o tom jsem už psala. Naučila jsem se vařit i ovesnou kaši s vodou k snídani vhodnou i pro lidi s nemocnou slinivkou (minulý rok jsem měla nějaké zažívací potíže nevím od čeho). Klasický kuře nekupuji, jen bio. Z masa kupuji jen krůtí a pak bio hovězí kvůli železu. Začala jsem zkoušet i různá náhradní mléka a vařit z nich třeba kaši. A taky jsem přemýšlela nad tím, že bych ráda možná někdy zašla na její kurz vaření.
Předchozí