Po pravdě mám špatnou zkušenost s modelínou i samotvrdnoucí hmotou, dělala jsem i domácí plastelínu,ale nevydržela v lednici jak bylo deklarováno .... ale pracovalo se s ní krásně - možná bych jednu várku zkusila uvařit viz. www.brydova.cz
Nebo bych zkusila slané těsto.
Dočetla jsem,že malá bude mít 2 za 2 měsíce ... neměj strach,komunikuje krásně. Mates byl také moje první dítě a vůbec první dítě,se kterým jsem přišla do těsnějšího kontaktu. Žijeme na samotě,takže srovnání s ostatními dětmi (kromě rodinky) téměř nula .... teď mám druhého na řeč a komunikaci velmi nadaného synka a mám i možnost srovnávat. Rozjel se pořádně až po tom druhém roce života,teď na něm vidím pokrok každý den. Už mluví lépe než bratr - hodně se na něm odráží to,že je přítomen při našich hodinách logopedie. Ale do ničeho nutit nedá, je to takové svéhlavé zvířátko. Ze zkušenosti už vím,že děti do něčeho nutit ( myslím tím rozvoj řeči,malování ap.) se nevyplácí - je potřeba jim nenápadně podsouvat,zkoušet a lákat je.
Pokud se chceš podívat jak vypadá dysfatik (dítě ,které nerozumí) máme stránky www.maccizpopovic.estranky.cz je tam i nějaké tvoření, kontakty na odborníky a nápady pro práci s dětmi. Je to koncipované pro starší děti,ale jak mám doma i to 2,5 leté je vidět co takový prcek zvládne a co ne. Najdeš tam i odkazy na další zajímavé stránky nebo hry pro děti ..... prostě to co se nám osvědčilo.