Přidat odpověď
dneska jsem dělala bramborové noky a k tomu opečená kuřecí prsa pokrájená na kostičky, osmažená na cibulce, pak jsem to trošku zaprášila moukou a zalila smetanou. Bylo to fakt rychlé (noky ty kupované, uvaří se za ca 3 minuty).
Včera jsme měli smažené filé s bramborovou kaší - objevila jsem v Penny instatní bram.kaši za asi 15kč/krabice, dělám ji pro 2 děti z poloviční dávky, když si chci dát s nimi udělám ji celou (oni teda píšou do vody, já ji dělám do mlíka a s kouskem másla, normálně mi chutná ačkoli na instantní věci moc nejsem, žádnou pachuť tam necítím).
Bramborovou polévku (u nás "musí" být s uzeným ale samozřejmě jde i bez, hlavně sušené houby). Pohanku jsem dělala zapečenou "na zeleno" - orestovat nakrájený pórek, cuketu a zelené fazolky, k tomu hnědou pohanku (vaření ca 5 minut ve vývaru), to jsem dala do pekáčku a zalila vejcem se smetanou a navrch balkán - zapéct - bašta.
Palačinky dělávám pro mě a děti - dětem s nutelou, pro mě s marmeládou nebo naopak se sýrem a šunkou, ještě trochu zapeču zamotané, ať se sýr roztaví. Taky tousty takhle zapékám, když se dá dovnitř kolečko cibule a hodně sýra, člověk si sice občas spálí jazyk :) ale dobré to je
Předchozí