Přidat odpověď
To já jen tak machruju ;-)
Dršťkovka z vloček:
Větší cibuli nadroboučko, zpěnit na oleji. Zaprášit sladkou paprikou, když se rozpustí, přidat šálek jemných (!!!) ovesných vloček (dělá třeba EMCO). Rozmíchat, zalít vodou, přidat trochu kmínu, majoránku, solčanku nebo jinou "zdravou" vegetu/bujón a povařit, až je to hustý a jedlý, před koncem přidat česnek. Možno přihodit zároveň s kmínem nadrobno nakrájené brambory.
Zeleninové polívky:
Zpravidla na cibuli zpěním nadroboučko nakrájenou kořenovou zeleninu + další zeleninu (cuketa, pórek, cibule, květák, kedlubna, žampióny, brokolice - co zrovna je), zapráším moukou, zaleju vodou, přidám brambory nebo obiloviny, co se v tom mají uvařit, před koncem případně přisypu trochu obilného mléka (Zajíc) - třeba do brokolicové.
Dobré tipy jsou v knížkách MUDr. Judity Hofhanzlové, jsou to rychlé a celkem poživatelné věci...
Předchozí