Přidat odpověď
Vejce, to ze nemluvi, bych az tak neprozivala.
Jak uz tu nekdo psal, hlavne musi rozumet. Pokud ve 2 letech nerozumi jednoduchemu pokynu treba "bez do predsine a prines mi boticky", tak to bude asi znamenat problem. A ten problem nemusi byt autismus, muze to byt klidne "jenom" dysfazie.
Jinak na diagnostiku pres net se vykasli, spis si fakt pozvi nejakeho odbornika.
Osobne znam aspon 20 autistickych deti a kazde se projevuje uplne jinak.
Moje dcera ve dvou letech: mela 100 slov, byla tuliva, vzdy reagovala na jmeno, milovala nasi pozornost, ukazovala (i kdyz mene casto, nez by mela), milovala zpivani, ukazovani v knizkach, hrala si spravne (krmila panenku atd), nikdy nestavela do rad, nemela zadne stereotypni pohyby ani hrani, jedla jakz takz, rozpoznala nebezpeci, nevadily ji hluky, davy lidi, cizi prostredi.
A diagnozu ma. S cizima lidma mela horsi ocni kontakt a moc se o ne nezajimala. Ale nevadili ji. Ovsem co bylo hodne jasne - vyvijela se naprosto nerovnomerne. Ve 2 letech umela abecedu, pocitat do 20, vsechny barvy a tvary, aniz by ji to nekdo ucil, ale jeste ve skoro 4 letech si neumela obout boty, natozpak ponozky, neumela se sama najist, porozumeni reci mi teprve ted prijde odpovidajici veku a socializacne je minimalne o rok zpatky, tam to jde nejvic poznat, na lidi a deti reaguje proste jako batole, i kdyz je ma moc rada.
Tim chci rict, ze ty projevy jsou silene individualni a spectrum autistickych poruch hooodne siroke, tvuj syn muze byt uplne v poradku nebo jen lehce smrcnuty a tim, ze je malicky a bude se s nim pracovat, ma sanci, ze z nej bude sikovny kluk.
Pozvi si rannou peci. Hodne stesti!
Předchozí