Přidat odpověď
Já mám alergii na BKM.
Na chleba jsem se naučila mazat Perlu s vitamíny.
Vařím na oleji nebo sádle.
Když je někde v buchtě nebo bábovce Hera, místo ní používám Stellu. Tu používám i na polití kaše nebo sladkého nákypu.
Tvrdý sýr podle mého gastroenterologa alergici na BKM můžou.
Kysané výrobky, teda kysanou smetanu a jogurty bez sušených mléčných přídavků prý podle dr. také alergici na BKM můžou.
Osobně smetanu, jogurty ani tvrdé sýry zatím neriskuju, místo smetany používám sojové mléko se smetanou od Zajíce.
Jinak jako náhražku mléka používám sójové mléko, kokosové, pohankové, rýžové a kukuřičné.
Chystám se nakupovat ovčí sýry, které mi doporučili v obchodě se zdravou výživou, ale zatím nejsou. Ty se vyrábějí čerstvé z farem až v průběhu května.
Předchozí