Teri, my vaříme pro všechny bez mlíka (resp. bez bílkoviny kravskýho mlíka) a už nám to vůbec nepřijde.
Místo másla používáme oleje, klidně i nakapat na chlebík nebo na housku (olivovej, lněnej...)
Místo mlíka do kaše krabicový mlíko z DM s přídavkem vápníku, stojí asi 34,- Kč.
Místo mléčných mazadel na chleba luštěninové pomazánky, buď domácí, nebo "svačinky" ze zdravé výživy, výborná je třeba valašská, provensálská, fazolová, žampionová...
Místo smetany na zjemnění polívek a omáček buď nic
nebo lžíci "zajíce" rýžového nebo ovesného, to je taková ta sypká náhražka mlíka, prodává se v lékárně nebo ve zdravé výživě. Pozor na sojového zajíce, toho aspoň na začátku taky ne, může alergizovat zrovna jako mlíko. Jinak zajíc jako nápoj nám fakt nechutná, ale do jídla je to fajn.